VestJysk

Eksempler på funktioner i et smart hjem eller kontor

Eksempler på funktioner i et smart hjem eller kontor
Image source - Pexels.com

Eksempler på funktioner i et smart hjem eller kontor

Der er uendeligt med ting du kan med smarte elinstallationer, du kan f.eks. indstille støvsugeren til at støvsuge, mens du er på arbejde. Tjek om hunden ser ud til at have det okay, når du ikke er hjemme. Tænde lyset uden at rejse dig fra sofaen. Mange af disse typer funktioner kan styres med din mobil, eller med din stemme, hvis du har forsynet hjemmet med “smarte højtalere”. 

Men der er også en række smarte funktioner, der gennem data afslører mønstre eller vaner, der gør, at boligen selv kan regne ud, hvornår det for eksempel er bedst at rulle persiennerne ned, lade elbilen eller alarmere brandvæsenet. Her opsummerer Autoriseret Elektriker Amager, nogle ting du kan med smarte elinstallationer. 

1.) Varmt vand på det rette tidspunkt

Taler flere systemer eksempelvis sammen, kan dit smarte hjem ud fra data afgøre, hvornår det er tid til at varme vand i vandvarmeren. Den ved, at den bruger meget varmt vand mellem 5.30 og 6.30. Det smarte hjem tilpasser vandopvarmningen til, hvornår der er brug for det og effektiviserer dermed energiforbruget.

2.) Smarte opladere til din elbil

Et smart hjem kan vente med at lade elbilens batteri helt op, fordi at systemet ved, at de ikke bliver brugt om morgenen. Installationen ved også, at der vil være et energioverskud, da det via data fra vejrstationer ved, at der kommer sol, som ved hjælp af solfangerne omdannes til energi og lagres i bilerne. På den måde kan du udnytte ressourcerne maksimalt.

3.) Se forbrug i realtid

Med sensorer placeret de rette steder kan du med smarte installationer se, hvor meget strøm, vand eller andre ressourcer, der bruges. En elregning ændrer nok ikke på din adfærd, for så har forbruget allerede fundet sted. Men når du kan se dit forbrug i realtid – at hver gang vaskemaskinen kører, så ved hvor meget strøm og vand du bruger – og kan sammenligne elregningen med det faktiske forbrug, så kan du direkte påvirke dit forbrug. Hvis du kan se, hvor meget energi det kræver at opvarme et rum, hvor du har ladet vinduer stå åbne, så tænker du måske på, hvor længe du skal lufte ud hver morgen.

4.) Bevægelsesstyret belysning

Bevægelsesstyret belysning er et gammelt fænomen, almindeligt i kontors ejendomme, hvor f.eks. belysningen på toiletter tændes og slukkes af sig selv. Faktisk kan du gøre det samme derhjemme og indstille belysningen til at tænde, så snart nogen træder ind i et rum og fortsætte med at være tændt i fem minutter. Hvis personen går igen og ikke kommer ind i rummet igen inden for fem minutter, så slukker lampen. På den måde kan du spare en masse energi på den lange bane.

Kom godt i gang med smarte elinstallationer

At bygge et smart hjem er nemmere og billigere, end hvad mange tror. Alt du behøver er en internetforbindelse og en elektriker som kan sin kam. det finder en del elektrikere både lokalt og på Sjælland som tilbyder installation af KNX, som du kan tage fat i for mere info, eller installation af smarte elinstallationer til dit kontor. 

lignende artikler

Du kan måske også lide

Google Ads Kurser

Din Nemme Vej til Digital Annoncering Google Ads er et af de mest populære værktøjer til digital annoncering. Det giver virksomheder mulighed for at nå